ინფორმაცია

კენგურუ



კენგურუ: ტიპიური მარშრუტია ავსტრალიის დაბლობებიდან

სამეცნიერო კლასიფიკაცია:

სამეფო: Animalia

ფილო: ჩორდა

კლასი: მამოლია

ინფრაწითელი: მარსუპიალია

შეკვეთა: დიპრატოდონტიკა

ოჯახი: მაკროპოდიდე

ჟანრი: მაკროპუსი

ძირითადი ინფორმაცია და მახასიათებლები:

- კენგურუ არის მარსიული ძუძუმწოვარი ცხოველი.

- კენგურუს ჰაბიტატი ავსტრალიისა და პაპუა-ახალი გვინეას დაბლობებია.

- კენგაროზის საკვები ხილისა და ბოსტნეულისგან შედგება.

- ზრდასრული კენგურუს წონა საშუალოდ 80 ფუნტს შეადგენს. სიმაღლესთან დაკავშირებით, ისინი იზომება საშუალოდ 1-დან 1.40 მეტრამდე.

- ქალის გესტაციის პერიოდი 30-დან 40 დღემდეა. თითოეულ ორსულობაში მხოლოდ ერთი ლეკვი იბადება. ლეკვი ძალიან გაუაზრებელი დაიბადა. მარსპიუმში (კენგურუს დედის სახის ჩანთა) ის ერთი წლის განმავლობაში განვითარდება. ასევე მიიღეთ ძუძუთი კვება და დედის დაცვა.

- კანგაროსის თმა სქელია და სახეობათა უმეტესობას აქვს მუქი ნაცრისფერი ან ყავისფერი თმა (კრემისა და გულმკერდის რეგიონი).

- კენგაროები სწრაფი ცხოველები არიან. ზრდასრულ ადამიანს შეუძლია მიაღწიოს 50 კმ / სთ სიჩქარეს.

ცნობისმოყვარეობა კანგაროსის შესახებ:

- კენგურუ ავსტრალიის ცხოველთა სიმბოლოა.

- Macropus rufus kangaroos, რომელიც ცნობილია როგორც წითელი კენგურუები, შეიძლება მიაღწიოს სიმაღლეს 1,40 მეტრამდე. ეს სახეობა ყველაზე მასშტაბურია მსოფლიოში ყველა marsupials- ს შორის.

- წითელ კენგურებს შეუძლიათ გადახტომა თითქმის 2 მეტრის სიმაღლეზე.

- მამრობითი კენგაროები ხშირად იბრძვიან ქალთან გამრავლების უფლების მოსაპოვებლად.