გენერალი

მორიელი კატა



Moorish Cat: საერთო ფელინგი ამერიკაში

მორიელი კატა

სამეცნიერო სახელი: Cougar yagouaroundi

სხვა სახელები: jaguarundi, threshing სართული, შავი maracajá და შავი კატა.

ჰაბიტატი: სამხრეთ ტეხასის (აშშ) ტყეებიდან არგენტინის ტერიტორიამდე. ის ასევე გვხვდება ბრაზილიის ტერიტორიაზე (სამხრეთ RS- ის გარდა). იგი ძირითადად გვხვდება მდინარეების და ტბების ნაპირებთან. ისინი ასევე ცხოვრობენ უფრო მშრალი ტერიტორიებით ტყეებში და ტყეებში.

ჩვილ ბავშვთა კვება: მამალი კატა არის საქონლის ხორცი, იკვებება ფრინველებითა და მცირე ზომის ძუძუმწოვრებით.

რეპროდუქცია: გესტაცია გრძელდება 72-დან 75 დღემდე. ნაგავში, 1-დან 4 ლეკვი იბადება.

ფიზიკური მახასიათებლები:

- ზრდასრული მამალი კატა ზომავს დაახლოებით 60 სმ სიგრძით.

- ამ მოჩვენებითი სახეობის წონაა 5,5 – დან 6,5 ფუნტამდე.

- მოურიელთა კატის თმა მოკლე ყავისფერია (მთლიანი სხეულით მიმოფანტული თეთრი წერტილებით).

ცნობისმოყვარეობა:

- აქვს კუდი, რომელსაც 45 სმ-ს შეუძლია.

- კონსერვაციის მდგომარეობასთან დაკავშირებით, მისი ამჟამინდელი სტატუსი საეჭვოა. საბედნიეროდ, მაშასადამე, მამალი კატა საფრთხის ქვეშ არ არის.

სამეცნიერო კლასიფიკაცია:

სამეფო: Animalia

ფილო: ჩორდა

კლასი: მამოლია

რიგი: კარნივორა

ოჯახი: ფელიდა

ჟანრი: პუმა

სახეობები: P. yagouaroundi